Nordic walking

Doel: De Nordic Walktechniek verbeteren, onderhouden en perfectioneren, daarbij het bevorderen van conditie en spierkracht door wekelijkse tochten.

Met de Nordic Walkinggroep van Keep Fit kun je de Nordic Walktechniek verbeteren, onderhouden en perfectioneren, je conditie en kracht verbeteren door wekelijks mee te lopen met de walkgroep, heerlijk wandelen gecombineerd met het genieten van de natuur en buitenlucht. Het gemiddelde looptempo is 5,3 km per uur. De afstanden variëren van 7-30 km per keer. Basis is dat de deelnemers de techniek van Nordic Walking beheersen.

Er wordt op donderdagochtend gelopen èn 1x per maand in het weekend, het hele jaar door. De weekenden worden ingedeeld volgens een datumschema. Elke walk wordt afgesloten met gerichte spieroefeningen.

Ongeveer 48 maal per jaar organiseert Keep Fit tochten in de omgeving van Tiel. De meeste tochten zijn in eigen beheer. Na ruim 10 jaar hebben we tradities opgebouwd, zoals een Nordic Duatlon, Midwintertour (is na 10 jaar vervallen) en een weekend in een andere provincie. Daarnaast nemen we deel aan bijvoorbeeld de Bloesemtocht in Geldermalsen, het Bourgondisch Fruitwandelen in Beneden Leeuwen, de Torenloop in Buren en soms aan een wandelpool van www.mooisteroutes.nl.

Poles kunnen worden gehuurd. Neem voor meer informatie over de Nordic Walking cursus contact op met het kaderlid via de link op deze pagina.

Verslag Midwintertour 2012